Waar u op moet letten
   
Klimaat luistert nauw: de gewenste temperatuur, de juiste vochtigheid. En dat in elke ruimte. Kies uw airco-systeem dus zorgvuldig. Of beter nog: raadpleeg Coolworks Airconditioning. Hieronder enkele belangrijke raadgevingen:

Welke eisen stelt u aan het binnenklimaat?
Wilt u alleen koeling? Of ook ventilatie en/of verwarming? Die keuze is bepalend voor de keuze van het aircosysteem.

Voor welke ruimte(s) is de airco bestemd?
Een winkel? Een kantoor? Een woonkamer? Slaapkamer? Elke toepassing stelt weer andere eisen aan het aircosysteem.

De geluidsproductie
Let op de geluidsproductie van de airco-installatie. Niet alleen van het binnendeel, maar ook van het buitendeel (denk aan de buren!).

De juiste capaciteit
Een systeem met een te groot vermogen leidt tot tocht, sterk schommelende temperaturen en hoge energiekosten. Met een te klein vermogen bereikt u nooit de gewenste temperatuur. Het kiezen van een aircosysteem is vooral: nauwkeurig rekenen door een erkende specialist.

De plaats van het buitendeel
Ook de buitenunit moet een passende plek krijgen, op een voldoende stevige ondergrond en makkelijk bereikbaar voor controle en onderhoud.

De plaats van het binnendeel
De juiste keuze voor het model van het binnendeel wordt bepaald door de mogelijkheden ter plaatse. Is er een verlaagd plafond? Is er ruimte aan de wand? Etc. Ook de locatie van de unit is van groot belang. Elke unit heeft zijn eigen uitblaaspatroon en koelvermogen. Verkeerde plaatsing leidt tot tocht en lawaai.

De weerbestendigheid
Vooral in ons vochtige Nederlandse zeeklimaat moet het buitendeel bestand zijn tegen extreme omstandigheden. De weerbestendigheid bepaalt de levensduur van de installatie.

De luchtfiltering
In de lucht zweven stofdeeltjes die we er graag uit willen filteren. Dit geldt ook voor het wegnemen van geurtjes. Moderne airconditioners zijn voorzien van filters die schimmels, mijten, tabakslucht, stof en pollen opvangen, geuren afbreken en zelfs bacteriën en virussen onschadelijk maken.

De esthetische aspecten
Waar komen de units? Op de vloer? Aan de wand? Aan het plafond? Of weggewerkt in het plafond? Die keus is een kwestie van smaak, ruimte en ruimtegebruik. In een slaapkamer stel je bijvoorbeeld heel andere eisen aan de plaatsing dan in een winkel.

De installateur
Dit is misschien wel de belangrijkste raadgeving. Airco kunt u het beste aanschaffen bij en laten installeren door een erkend installatiebedrijf. Het uitrekenen, samenstellen en installeren van een airco-systeem is namelijk werk voor de vakman. Helaas zien we nog vaak slecht werkende airco-systemen als gevolg van slordig installatiewerk door een niet erkende installateur. Kies dus altijd voor een vakkundige, STEK-erkende installateur. Kies voor dé specialist Coolworks Airconditioning. Wij bekijken de situatie ter plaatse, bespreken met u alle details, komen met een duidelijke offerte (dus zonder extra kosten achteraf) en zorgen voor zo min mogelijk overlast. Ook het onderhoud is bij ons in vertrouwde handen, zodat uw kostbare installatie jarenlang probleemloos functioneert.


Coolworks Airconditioning BV A: Den Engelsman 16D 6026 RB Maarheeze T: 0495-593845 F: 0495-594034 E: coolworks@coolworks.nl