Warmtepompprincipe

"Airco voor gevorderden" bevat informatie voor diegenen die wat meer willen weten over het warmtepompprincipe. Voor meer diepgaande of specifiekere technische informatie en nader technisch advies kunt u terecht bij één van de specialisten van Coolworks Airconditioning.

(Bij)verwarmen met
warmtepomp kan zeer interessant zijn. Door de stijgende energieprijzen en de toenemende zorg om het broeikaseffect, wint de toepassing van de energiebesparende en milieuvriendelijke warmtepomp snel aan populariteit, zowel in woningen als in bedrijven. Het warmtepompprincipe berust op het principe van de koelkringloop. Te vergelijken met een omgekeerd werkende koelkast. Of beter gezegd: een omgekeerd werkende airco. We voeren elektrische energie toe en verplaatsen warmte (calorische energie) van het ene naar het ander punt: we onttrekken warmte aan de buitenlucht en verplaatsen deze via de airconditioner naar de leefruimte.

Coolworks Airconditioning BV A: Den Engelsman 16D 6026 RB Maarheeze T: 0495-593845 F: 0495-594034 E: coolworks@coolworks.nl